Afectiuni

Atacul de panica Beneficii prin Terapia Bowen

Atacul de panica  Beneficii prin Terapia Bowen

Articol realizat de Ancuta Silvia Savu – Terapeut Bowen la Centrul de Sanatate si Viata Armonia

Efectul de reechilibrare psiho-emotionala in urma sedintelor de terapie Bowen, este deja cunoscut ca una din binefacerile acestei tehnici minunate.

Persoanele care se confrunta cu atacuri de panica repetate pot experimenta cel mai adesea episoade extrem de neplacute cu simptome ca: dureri in piept, senzatie de sufocare, intensificarea ritmului cardiac, teama unui pericol iminent sau spaima de moarte, neliniste si tremur, etc.

Atacurile de panica se pot declansa din varii motive, pe fondul prelungirii unei situatii stresante de viata, cum ar fi: extenuarea psihica sau fizica, pierderea cuiva drag, traume de natura psiho-emotionala, pierderea locului de munca sau nesiguranta financiara prelungita, soc posttraumatic, stari prelugite de boala, despartiri,etc.

In cazul in care episoadele devin repetate, ritmul si modul de viata al persoanei care se confunta cu atacuri de panica poate fi extrem de afectat, conflictele interne pot creste si pana la anxietatea generalizata poate fi doar un pas.

Terapia Bowen vine in sprijinul celor ce prezinta atacuri de panica dat fiind faptul ca miscarile specifice terapiei actioneaza la nivel profund, fizic dar si psihoemotional, prin reducerea starii de alerta a organismului si inducerea starii de relaxare profunde -functionare parasimpatica.

In aceasta stare de relaxare si bine, indusa de miscari, in care respiratia si ritmul cardiac se echilibreaza, corpul incepe sa se relaxeze si sa se simta in afara oricarui pericol, organismul isi incepe propria vindecare si se produce un veritabil restart.

Cu timpul, pot aparea modificari de ordin pozitiv prin experimentarea mai des a unor stari de bine, echilbru si calm, usurare, somn mai profund, sentimentul de bun control al situatiilor dificile care mai pot aparea, cresterea increderii in sine si in puterea de a decide si interveni in bine, pentru sine,etc.

Atacul de panica – Beneficii prin Terapia Bowen – articol realizat de

Ancuta Silvia Savu – Terapeut Bowen la Centrul de Sanatate si Viata Armonia din Bucuresti