Hernie hiatala

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
I Accept


 

INREGISTRARE AUDIO  oferita de radio Antena Satelor, emisiunea VREM SA STII !  in fiecare joi intre orele 10.05- 12.00. Realizator Liliana Cristea.


 

Dr Rares Simu – despre Hernia hiatala.


 

Hernia hiata este definita ca fiind trecerea permanenta sau intermitenta unei portiuni a stomacului de la nivelul orificiului diafragmatic ( muschiul care separa abdomenul de torace) din abdomen in torace.


 

Acest tip de hernie se manifesta sun doua forme: hernia hiatala axiala si hernia hiatala paraesofagiana.


 

Hernia hiatala axiala, este asimptomatica. Descoperirea bolii se face accidental, atunci cand se fac investigatii medicale, sau o echografie. Atunci cand boala se manifesta, simptomele sun cele date de refluxul gastroesofagian si acestea sunt: durere retrosternala, greata, varsatura, senzatie de disconfort abdominal , balonare. O cantitate mica de suc gastric trece din stomac in esofag, si pentru ca mucoasa acestuia nu este adaptata pentru un continut acid, apare senzatia de durere sau de arsura.


 

Simptomele se amelioreaza sau pot sa dispara prin regimul medicamentos.

 

Este nevoie si de un regim igieno-dietetic, cu mese mai putin bogate cantitativ, mesele sa fie frecvente si mici, pacientul nu trebuie sa se culce imediat dupa ce a mancat, sa nu manance seara tarziu, pozitia recomandata pentru dormit trebuie sa fie una  in care toracele trebuie sa fie ridicat…


 

CONTINUAREA , IN INREGISTRAREA AUDIO .


 

Dr Rares Simu specialist in Imunologie clinica si Alergologie ofera consultatii pentru evaluarea si tratamentul herniei hiatale.

Hernie hiatala
Informatia a fost utila?

2017-03-14T22:05:40+00:0011 noiembrie 2015|Afectiuni, Aparitii in media|

Faceți-vă o programare

Abonați-vă la noutăți