Vasculita

Vasculita de tip poliarterita nodoasa

Răspuns pentru IULIANA T., F. AS nr. 1477: „Sufăr de vasculită de tip poliarterită nodoasă”

Dr. RAREȘ SIMU – Centrul de Sănătate şi Viaţă „Armonia”, Bucureşti și Cluj-Napoca, tel. 0766/29.84.58

Poliarterita nodoasă este o boală autoimună, în care sunt afectate vasele san­guine, adică o vasculită care afec­tează arterele mici și medii. Din cauza infla­mației, apare o îngreu­nare a circu­lației sanguine la nive­lul vaselor afectate, ceea ce duce la simpto­mele caracteristice aces­tei boli.

Cel mai frecvent sunt afectate femeile, incidența maximă fiind între 40 și 50 ani. La majoritatea pacienților apare febră, stare de oboseală, slă­biciune musculară, dureri articulare, dureri de cap, dureri abdo­minale. Cel mai frecvent boala afectează rinichii, ceea ce duce în timp la insu­ficiență renală cronică și hiper­tensiune arterială. Afectarea creierului duce la instalarea durerilor de cap, amețeli, stare de confuzie, tulburări de echili­bru și chiar accidente vascu­lare cerebrale. Afectarea pielii poate duce la noduli, ulcerații, purpură. Nu în ultimul rând, poate fi afectată inima, cu du­reri în piept, tulburări de res­pirație, insuficiență cardia­că și chiar infarct miocardic.

De multe ori în spatele bolii stă o infecție virală, cel mai des cu virusul hepatitic B sau C. În aceste situații, este foarte im­por­tant să se trateze și infecția virală, pe lângă tratamentul spe­cific bolii. Ca și în cazul tutu­­ror bolilor autoimune, tratamentul se bazează pe medicație imunosupresoare, fie corticosteroizi fie din alte categorii.

În cazul dvs., simptomele pe care le descrieți sunt legate de afectarea creierului și a mușchilor. Cu toate că faceți tratament medicamentos, acesta nu controlează suficient afecțiunea cu care vă con­fruntați. Vă recomand să asociați și un trata­ment imunomodulator, complementar cu remedii ho­meo­pate și fitoterapeutice.

Vă poate fi de mare ajutor următoarea combi­nație de remedii homeopatice: Belladona d6, Conium d6, Magnezia phosphorica d3 și Tellu­rium ch30, din care luați sublingual câte 3 granule, de 2 ori pe zi. Aceste remedii le găsiți la farmacia „Ho­meo­farm” din București. Pe lângă această com­binație, este necesar să luați și următoarele ex­tracte din plante: aloe vera, pelin dulce, busuioc de câmp, rhodiola, potentilla, resveratrol din struguri negri, ulei din sâmburi de vișine, ulei de chimen negru, ulei de cânepă și untură de bursuc. Puteți găsi aceste plante în două produse – Imuno8 și Mix 4 uleiuri, la „Centrul de viață și sănătate Armonia” din București. Acest tratament trebuie urmat o perioadă de 3-6 luni, cu reevaluare ulterioară a simp­tomelor.

Vasculita de tip poliarterita nodoasa se trateaza cu succes la Centrul de Sanatate si Viata Armonia

2021-09-07T03:11:23+00:00

Faceți-vă o programare

Abonați-vă la noutăți