Hepatita C

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
I Accept


 

INREGISTRARE AUDIO  oferita de radio Antena Satelor, emisiunea VREM SA STII ! in fiecare joi intre orele 10.05-12.00 . Realizator Liliana Cristea.


 

Dr Rares Simu – Tratamentul fara interferon pentru bolnavii de Hepatita C


 

Interferonul este o substanta care este secretata de anumite celule de la nivelul organismului, care fac parte din sistemul imunitar.


 

Interferonul are multe roluri in organism, cel mai important este efectul antiviral ( este si motivul pentru care  se administreaza in tratamentul hepatitelor B si C) el ajuta la distrugerea virusului, o data ce acesta a intrat in organism.


 

Pe baza acestei molecule din organism s-au pus la punct diferite tipuri de interferon sintetic, produse in laborator, care au acest efect antiviral. Practic, exista mai multe tipuri de interferon in cadrul sistemului imunitar si la fel si substante terapeutice creeate ,  care se folosesc fie cu efecte antivirale, fie  pentru diferite boli inflamatorii cronice, cu efect antiinflamator, asa cum este cunoscut tratamentul in scleroza multipla , doar ca sunt tipuri diferite de interferon. De asemenea se mai poate folosi si in anumite tipuri de cancer. Ex: in melanoame – cancere de piele.


 

In tratamentul hepatitei C, interferonul actioneaza asupra virusului , ducand la distrugerea acestuia.


 

De cele mai multe ori el se foloseste in combinatie cu alte substante antivirale, medicamente care blocheaza sau inhiba replicarea virala. Nu intotdeauna insa se obtin cele mai bune rezultate, motiv pentru care s-au cautat tratamente noi, in special pentru hepatita C.


 

Rata de raspuns la interferon depinde de mai multi factori :

  • factori care tin de pacient, de o anumita tipologie a sistemului imunitar,
  • de genotipul de tulpina virala a virusului C; exista mai multe tipuri de virus C si nu toate raspund la fel de bine la tratamentul cu interferon.
  • constelatia celulara imunologica a pacientului care de asemenea poate sa duca la tipuri diferite de raspuns….

     

CONTINUAREA , IN MESAJUL INREGISTRAT.


 

 

Dr Rares Simu – specialist in Imunologie clinica si Alergologie, ofera consultatii pentru evaluare si tratament hepatita C

 

Hepatita C
Informatia a fost utila?

2017-03-14T22:06:41+00:0011 noiembrie 2015|Afectiuni, Aparitii in media|

Faceți-vă o programare

Abonați-vă la noutăți