Psoriazis

Dr Rares Simu – specialist in Imunologie clinica si Alergologie, Homeopatie, cabinet medical la Centrul de Sanatate si Viata Armonia din Bucuresti,


 Radio Antena Satelor- emisiunea „Vrem sa stii!” in fiecare joi cu Liliana Cristea.


Psoriazisul este o boala cu determinism genetic, apare un anumit defect genetic care se transmite si care  afecteaza aproximativ  4% din populatie.


 

Sub influenta anumitor factori declansatori acest defect genetic se manifesta la un moment dat prin implicarea sistemului imunitar,  care ataca structurile de la nivelul pielii.


 

Exista mai multe forme de psoriazis care se manifesta la copii –  forma  gutata a psoriazisului, la adultul tanar, apoi se constanta o anumita predominanta la femei, unde este implicat un anumit mecanism hormonal,  estrogenii au un efect negativ in aceasta boala.


 

 

Boala are un impact major asupra calitatii vietii, pentru ca leziunile care apar in psoriazis, sunt destul de inestetice. Exista si forme grave care pot afecta intreaga suprafata a pielii, este vorba despre forma eritrodermica a psoriazisului care are o evolutie destul de grava.


 

De asemenea exista forme  de psoriazis exudativ care pot sa afecteze articulatiile si atunci pacientii  se confrunta cu dureri care sunt similare cu cele din afectiunile autoimune care afecteaza articulatiile (poliartrita , spondilartrita ).

Exista forme de psoriazis care afecteaza unghiile de la maini cat si pe cele de la picioare, lucru care confera un aspect inestetic prin corodarea si ridicarea unghiei.


 

Administrarea tratamentului homeopat  poate induce o remisie a bolii; sunt situatii in care remisia este pe termen lung si  nu mai apar recidive. Tratamentele homeopate si in general, tratamentele naturale, nu se adreseaza neaparat pielii, ci se adreseaza sistemului imunitar, si astfel se face un tratament al intregului organism.


 

Continuarea materialului in inregistrarea audio….

Psoriazis – Radio Antena Satelor cu Liliana Cristea

Dr Rares Simu ofera consultatii si tratamente pentru psoriazis la Centrul de Sanatate si Viata Armonia