Coronavirus – Cum ne putem apara?

Dr. RAREȘ SIMU – medic specialist în Imunologie clinică și Alergologie, cu competență în Homeopatie: „Să ne ajute Dumnezeu să trecem cu bine, împreună, de această amenințare fără precedent!”

În primul rând, eu respect strict măsurile de igienă (reguli pe care ar trebui să le urmeze toată lumea în permanență!), numai că în această perioadă e necesară o precauție suplimen­tară! Apoi, evit contactul fizic direct cu persoane pe care nu le cunosc, mai ales în spațiile închise. E bine de știut: cu cât un spațiu dintr-o incintă este mai mic, cu atât concentrația virusului este mai mare, dacă există o persoană bolnavă în acel spațiu! De asemenea, restrâng – pe cât posibil – con­tactul cu alte persoane; cu cât numărul de persoane cu care intrăm în contact este mai redus, cu atât riscul să fim infectați este mai mic. De aceea, e de preferat să evităm aglomerația, pentru că riscul de îmbolnăvire este maxim în aceste situații! Un exemplu concret e reprezentat de cozile din super­marketuri (am observat că tot mai mulți oameni își fac provizii de alimente), de lumea adunată la metrou, în gară etc.

Aceste măsuri de precauție pentru apararea impotriva infectiei cu coronavirus, trebuie luate de toată lumea, atât pentru a ne feri de îmbolnăvire, cât și pentru a-i proteja pe cei din jur, în cazul că suntem infectați deja, deşi momentan nu avem simptome. Importantă este dezinfecția mâinilor și a feței, folosind apă caldă și săpun cât mai des, în special când suntem nevoiți să rămânem mai mult timp în spații închise, cu mulți oameni în jur – de exemplu, la locul de muncă. La fel de important e să nu ne atingem fața cu mâinile, în special gura, nasul și ochii – porțile de intrare ale virusului în organism. Dacă n-avem unde să ne spălăm cu apă și săpun, trebuie obligatoriu să utilizăm soluții dezinfectante, cu o concentrație de alcool de cel puțin 70%! E bine să avem la noi permanent un flacon cu dezin­fectant, pe care să-l utilizăm cât mai des, mai ales când suntem nevoiți să ieșim din casă. Dezin­fecția este la fel de importantă și atunci când intrăm în casă: ideal ar fi să ne ștergem tălpile pantofilor pe un prosop îmbibat într-o soluție cu clor, să ne spălăm imediat mâinile cu apă fierbinte și săpun, apoi să ne scoatem îmbrăcămintea și s-o punem la spălat (la cel puțin 60°C!).

Imunitate prin alimente

– Pentru a susține sistemul imunitar, în această perioadă este bine să avem un regim alimentar sărac în grăsimi animale saturate, și bogat în grăsimi nesaturate (tip Omega 3), care se găsesc în semințele crude și în peștele oceanic.

– Pentru întărirea sistemului imunitar este ideal să suplimentăm aportul alimentar cu oligoelemente: Seleniu, Zinc, Vitaminele C și D.

– Trebuie eliminate sau reduse toxicele majore, ca alcoolul și fumatul.

– Tot pentru susținerea sistemului imunitar, paciențiilor cu boli cronice mai expuși infecției cu Coronavirus, le recomand o combinație de plante foarte utilă: Rhodiola, Artemisia annua, Prunella vulgaris, Aloe și Struguri negri, care se consumă ori sub formă de ceaiuri, ori sub formă de pulberi ce se țin sub limbă, până la absorbția totală.

– Pacienții cu boli cronice cardiovasculare și pulmonare trebuie să-și urmeze tratamentul de fond cu strictețe pe toată perioada de pandemie, pentru a-și ține cât mai bine sub control afecțiunile, care reprezintă factori de risc suplimentari pentru instalarea infecției cu Covid 19!

Să ne ajute Dumnezeu să trecem cu bine, împre­ună, de această amenințare fără precedent, din epo­ca modernă!

https://www.formula-as.ro/2020/04/06/coronavirus-cum-ne-putem-apara-2/