Blog

TRATAMENTE CU VENIN DE ALBINE

TRATAMENTE CU VENIN DE ALBINE

Intepatura unei albine trezeste fiori neplacuti, de teama, multora dintre noi. Sunt oameni insa care se lasa de bunavoie injectati cu veninul harnicelor producatoare de miere. Pentru ca secretiile acestor insecte pot alina multe suferinte. Asa ceva face si doctorita Cristina Pavel in cabinetul ei.
Cei care vin aici sunt oameni chinuiti de boli, de la poliartrite reumatoide, la lombosciatice, de la tulburari circulatorii sau probleme de imunitate scazuta, pana la scleroza multipla.

 ‘Tratamentul nu este totul. Trebuie respectat un protocol medical, ce incepe cu o perioada de dezintoxicare a organismului, printr-o dieta alimentara adecvata si consum de produse apicole’, spune doctorita.

„S-a demonstrat că veninul este un bun stimulent circulator, are proprietăți anticoagulante, fluidifică sângele, s-a folosit de exemplu în arteriopatii, în arterite, și a reușit să restabilească circulația sângelui să zic în cazuri în care trebuiau amputate picioarele pentru că era o arterită foarte avansată”, a declarat Cristina Pavel, medic apifitoterapeut.

Cel mai cunoscut efect al veninului de albine este acela că poate preveni problemele articulare sau le poate chiar trata atunci când sunt deja instalate.

Lista afecțiunilor în care veninul de albine poate fi un real ajutor este extrem de lungă.

Chiar dacă are efecte miraculoase, terapia cu venin de albine trebuie făcută sub atenta supraveghere a medicului. Contraindicația principală o constituie alergia la acest produs.

Dr. Cristina Pavel, medic specialist la Centrul de Sanatate si Viata Armonia si Vicepresedinte al Societatii Romane de Apiterapie, a sustinut recent o conferinta si un workshop de apiterapie la noul Institut de cercetare pentru apicultura din Ordu, Turcia.
Prezentarea a inclus si o demonstratie de masaj facial si corporal cu miere, aplicatii de colir cu miere, terapie cu venin de albine. Televiziunea locala din Ordu a transmis un reportaj de la acest eveniment, pe care va invitam sa il urmariti mai jos (2 MINUTE).

 

 

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”]

[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]