Terapeut Reiki Bucuresti – Viorel Latan

Articol preluat din revista Magazinul Verde – Redactor Sef Liliana Petrus

Viorel Lățan, un tezaur de energie vindecătoare

 

L-am cunoscut la sfârșitul anului trecut. Aș spune că din întâmplare, dacă n-aș ști că nimic nu este întâmplător. Revista noastră chiar avea nevoie de o infuzie de energie bună, pentru 2019. Doamnelor și domnilor, bine ați venit în preajma Maestrului reiki Viorel Lățan!

 

Terapia reiki este folosită, în paralel cu medicina alopată, în intreaga lume. Procesul de vindecare se declanșează încă de la prima ședință.

 

Când l-am văzut prima oară, înainte să știu cine este și ce anume face, mi-a venit să-l îmbrățișez. Sigur că n-am făcut-o, că am și eu o brumă de educație (m-aș lipsi bucuroasă de ea) care spune să nu faci ceea ce simți, pur și simplu, fără să gândești. Am gândit, așadar, că nu-i politicos, și m-am abținut. După ce i-am aflat povestea, m-am convins că ceea ce am simțit era natural și perfect justificat. Viorel Lățan este un izvor de energie bună, mângâietoare, vindecătoare și, uneori în mod inexplicabil, oamenii simt nevoia să-i fie în preajmă, să-l îmbrățișeze, să-l atingă. Altfel spus, corpul lor simte nevoia să-și repare dezechilibrele energetice, aducătoare de boli, cu ajutorul tezaurului de energie care este Viorel Lățan.

A conștientizat că are acest dar încă din copilărie, dar își imagina că toți oamenii sunt așa. Percepea gândurile, problemele și sentimentele semenilor, ba chiar vedea frânturi din viitorul lor. Când a înțeles că astfel de capacități nu se găsesc pe toate drumurile, că e un dat special, și-a găsit și ceea ce s-ar numi scopul vieții: să ajute cât mai multă lume. Au urmat ani de studii, terapii complementare, meditații, exerciții, stagii cu maeștri internaționali, Japonia, America și, evident, România. Acum își primește pacienții la Centrul de Sănătate și Viață Armonia, din București, strada Italiană, numărul 13. Acolo am fost și noi, pentru cuvenita documentare. Am asistat la o ședință, am făcut fotografii, am întrebat, am primit răspunsuri, ba chiar și o terapie cu valoare documentară. N-o să vă spun despre problemele mele de sănătate, nu ar fi potrivit, jurnalistic vorbind, dar vă asigur că am simțit energia vindecătoare a maestrului nostru, care lucrează în mine și acum. Sigur că unii pot fi sceptici, nici eu nu cred, în general, în cai verzi pe pereți, dar, de data asta, e pe bune! Vă puteți convinge oricând, cu o programare la numărul 0766 – 298458.

La prima ședință, care durează o oră și jumătate, se începe cu o evaluare a subiectului. Ce stil de viață și de alimentație are, ce probleme de sănătate, griji, ce tratamente holistice a mai făcut, dacă practică meditația sau alte forme de relaxare… După completarea unui formular, pacientul se întinde pe masă, desculț și cu fața în sus, și terapeutul îi măsoară radiestezic (cu ajutorul aparatului dedicat) cei șapte centri energetici, de jos în sus. Astfel își dă seama unde sunt carențe și unde anume trebuie insistat. Apoi începe ședința propriu-zisă, întotdeauna cu o curățare a aurei, dinspre cap spre picioare. Sunt acele mișcări specifice, în corpul eteric al pacientului, cu mâna lipită sau la doi-trei cm de linia trupului. Urmează pozițiile de cap (ochi, tâmple, urechi ceafă, frunte, gât, zona tiroidei) și se continuă cu torace, abdomen, bazin, picioare, mâini și, în final, spate. Procesul de vindecare începe chiar după prima energizare, ne explică Viorel Lățan: „Corpul uman, care are o inteligență extraordinară, percepe câmpul energetic creat de mine. Își aliniază vibrația cu vibrația mea și apoi își face singur toate reparațiile de care are nevoie. Rezultatele se văd încă de la prima ședință, dar, sigur, o boală pe care omul și-a indus-o în zeci de ani nu se rezolvă de azi pe mâine. Numărul ședințelor depinde de problemă și de cât de dispus este omul să o rezolve. Este necesar să-și schimbe total stilul de viață, iar unii nu vor, pur și simplu, s-au obișnuit cu suferința și o consideră normală”.

Din punctul de vedere al maeștrilor reiki, cauza bolilor este întotdeauna de natură spirituală. Stilul nostru de viață și traumele emoționale somatizează, la un moment dat, în corpul fizic. Prin terapie, energia merge direct la cauză și, odată rezolvată aceasta, dispare și boala, oricare ar fi ea: „Orice problemă de sănătate, inclusiv cancerul, care este o boală a neiertării, se poate vindeca prin reiki. Tratamentele energetice pot fi făcute în paralel cu cele alopate, pentru că medicina clasică tratează corpul fizic, pe când cea complementară tratează, holistic, corpurile noastre subtile, unde se află cauza”, susține Viorel Lățan.

După câteva ore petrecute în preajma maestrului, am avut senzația stranie că lucrurile, lumea, viața, în general, sunt extrem de simple. Doar că noi avem o pornire, aproape diabolică, să le complicăm foarte tare. Am aflat, de pildă, că ar fi suficient să ne ascultăm semnalele date de corpul nostru, în inteligența lui extraordinară, ca să evităm toate problemele de sănătate. Apropo de asta, Viorel Lățan îmi spune, cu o naturalețe născută, nu făcută, că el nu a fost bolnav niciodată. Pe bune? Păi, da. Dimpotrivă, a oferit tot timpul, din prea-plinul energiei sale. Această energie vindecătoare a fost transmisă la mii de oameni, pentru a încuraja vindecarea lor fizică, emoțională și mentală. Din mâinile terapeutului, energia își urmează propriul ei drum și lumea primește exact ceea ce are novoie. E un miracol? Nu! E reiki!

 

Colonițe

Cuvântul reiki este alcătuit din două cuvinte japoneze: rei, care înseamnă înțelepciunea lui Dumnezeu sau puterea superioară, și kienergia forței de viață. Deci reiki înseamnă „energia forței de viață ghidată spiritual”.

 

Terapia se defășoară într-o stare de relaxare, indusă de poziția orizontală, lumina discretă, aromele fine și plăcute, muzica de meditație.

 

Rețineți!

Prin tehnica reiki se poate vindeca orice boală: inflamații, răceli, afecțiuni osoase, probleme cardiace, dezechilibre psihice, cancer etc.

 

Casete

 

Când reiki salvează vieți

Viorel Lățan, maestru calificat reiki, Master member la GRN Japonia și membru al Ordinului practicienilor de medicină complementară și alternativă din România, ne-a împărtășit două dintre cazurile rezolvate. Normale, din punctul lui de vedere, dar spectaculoase, pentru noi:

  • „Un tânăr din București avea o boală psihică pentru care făcea tratament de 15 ani. A venit la mine și, după prima ședință, a renunțat la pastile, deși eu nu i-am spus asta. Doar că s-a simțit foarte bine și a realizat că nu mai are nici o problemă. M-a tot întrebat, uimit, ce i-am făcut! Doar o ședință de reiki”.
  • „S-a întâmplat să fiu de față când o femeie a făcut accident vascular hemoragic și am intervenit imediat. A fost dusă la spital, medicii mi-au spus că n-o să trăiască. I-am făcut tratamente zilnic, acum nu numai că este în viață, dar s-a recuperat complet”.

 

Maestrul reiki are și câteva recomandări pentru cititorii „Magazinului verde”:

  • să ne întoarcem la simplitate, la natură;
  • să ne hrănim sănătos;
  • să facem mișcare în fiecare zi;
  • să avem gânduri bune, să ne ferim de situațiile tensionate.

Terapeut Reiki Bucuresti – Viorel Latan ofera consultatii si tratamente la Centrul de Sanatate si Viata Armonia din Bucuresti