Specialistul nostru in Iridoscopie este Dr. Rares Simu  – Imunologie clinica si Alergologie, Homeopatie.

Cabinetul medical in care evaluarea se face prin iridoscopie este dotat cu un aparat specializat in citirea informatiilor de pe iris, numit Iridoscop. Evaluarea consta in fotografierea bilaterala a irisului, urmata de interpretarea de catre specialist a informatiilor obtinute.

Iridoscopia se poate face si in scop preventiv, datorita tipului de informatii oferit.

La iridoscopie/iridologie ( sunt valabile ambele exprimari), se poate prezenta orice persoana, incepand de la varsta de 4-5 ani, femei gravide, bolnavi sau oameni santosi, fiind o evaluare neinvaziva. Se poate face analiza cu iridoscopul si copiilor cu varste fragede, conditia minima este ca acestia sa poata sta nemiscati pe scaun, pret de cateva secunde, cu ochii larg deschisi , pentru a li se imortaliza imaginea irisului ochiului drept, apoi a celui stang.

Aparatul nostru este unul performant, motiv pentru care evaluarea se va face cu o maxima precizie, in doar cateva secunde, iar rezultatele obtinute vin sa micsoreze substantial timpul anamnezei. Informatiile obtinute sunt foarte multe, ele prezentand afectiuni care se vor regasi in explorarile medicale alopate, dar si afectiuni care sunt in stadiul de geneza, nedetectabile prin alte analize, sau care ar fi prezente pe o lista de riscuri de imbolnavire.
Iridoscopia este o metoda neinvaziva, complet nedureroasa, ieftina si foarte sigura. Veche inca din antichitate, astazi stiinta iridoscopiei este practicata de un numar limitat de specialistii datorita acuratetii de care este nevoie in realizarea unei evaluari corecte. Cercetand configuratia irisului, se pot dezvalui boli ascunse sau faze incipiente ale bolii, multe din ele greu de depistat prin alte metode.

Irisul reprezinta o zona reflexogena, la fel ca urechea sau talpile. Cu alte cuvinte, la nivelul irisului exista zone corespondente tuturor organelor si sistemelor interne. Cu ajutorul iridoscopului, se realizeaza o fotografie foarte exacta a irisului, iar apoi se analizeaza starea de sanatate a pacientului cu ajutorul informatiilor obtinute: semnele si petele de culoare, culoarea irisului, forma pupilei ori a striatiilor, etc.
Evaluarea se face doar prin examinarea atenta a ochilor. Practic, se urmareste aspectul irisului, bilateral, cu ajutorul unui aparat special care mareste foarte mult. Prin aceasta investigatie se poate aprecia starea functionala a organelor si a sistemelor din organism, modul în care acestea interactioneaza, atât între ele cât si in raport cu mediul extern. În functie de aceasta si de acuzele pacientului, se poate face un tablou al starii de sanatate.

Fiecarui organ anatomic îi corespunde o suprafata de pe membrana irisului. Deci, fiecare particica din organism este proiectata pe iris. Cand sanatatea unui organ este afectata, centrii nervosi superiori comanda nervului optic inserarea afectiunii pe membrana irisului sub foma unei pete. Semnul care apare în sectorul respectiv îsi modifica forma, culoarea si densitatea, în raport cu evolutia bolii. Chiar daca simptomele nu s-au manifestat înca, modificarea apare pe iris.

Iridologie

Cu alte cuvinte ochii pot spune cu ce suferim, dar si ce boli urmeaza sa se declanseze.

Avantajele analizei cu iridoscopul sunt multiple:

  • total neinvaziva, timp scurt de colectare a informatiilor
  • determinarea simultana a mai multor afectiuni aflate in faza incipienta, acuta sau cronica, printr-o metoda complexa, realizata cu costuri mici
  • determinarea exacta a cauzelor care au generat boala, ajutor pretios in tratarea originii acesteia si nu efectele
  • obtinerea de informatii pretioase in legatura cu predispozitii genetice

Prin iridoscopie se depisteaza boli in stadii incipiente, nedetectabile la explorarile medicale clasice. Este un mijloc excelent pentru preventie.

Solicită o programare

Abonați-vă la noutăți