Alergia la ambrozia – Dr Rares Simu- specialist in Imunologie clinica si Alergologie

INREGISTRARE AUDIO  oferita de radio Antena Satelor, emisiunea VREM SA STII !  in fiecare joi intre orele 10.05- 12.00. Realizator Liliana Cristea.

 

 

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.

I Accept


Ambrozia este o planta care creste salbatic pe camp, la marginea padurii, in locuri insorite , dar si in zona urbana, in zonele verzi, insuficient ingrijite.  Se inmulteste foarte repede si in perioada polenizarii, datorita faptului ca floarea este bine dezvoltata, in forma de ciorchine, produce o cantitate mare de polen.


Polenul acesteia este factorul determinant in alergia severa, provoaca inrosirea nasului, stranut matinal, sau pe parcursul intregii zile, manifestari de conjunctivita,  lacrimare si inrosirea ochilor, irita bronhiile. Simptomele se pot confunda cu cele ale unei raceli, ale guturaiului, nasul curge, secretiile pot fi apoase, abundente, iar administrarea tratamentului specific racelii, ajuta pentru o perioada scurta de timp.


In anotimpul cald, cand ferestrele caselor sunt deschise, acest polen patrunde si in interior, continuand sa agreseze persoanele care sunt alergice la ambrozia.  De asemenea acesta se depune pe haine, par , tegumente,  si atunci este destul de greu de indepartat.


Dintre tratamentele naturale recomandate, remedile homeopate sunt cele mai eficiente, mai ales pentru desensibilizare pe termen lung.


Continuarea… in materialul inregistrat.


Dr Rares Simu specialist in Imunologie clinica si Alergologie ofera consultatii pentru evaluarea si tratamentul alergiei la ambrozie la Centrul de Sanatate si Viata Armonia .