Insomnie

Insomnie

Valeriana iti face somnul usor

Fitoterapia poate fi o solutie pentru persoanele care sufera frecvent de insomnie.

Pentru a avea un somn linistit, dr. Cristina Pavel, medic de familie cu competente in fitoterapie si homeopatie, ne recomanda plantele cu actiune sedativa (levantica, teiul, hameiul, valeriana, paducelul, maghiranul, mararul). Acestea pot fi folosite sub forma de infuzie, extract sau macerat la rece. Plantele se pun intr-un pahar cu apa rece, se lasa la macerat sase ore, apoi se strecoara si se bea seara, inainte de culcare.


RECOMANDARI.


 

La plafar se gasesc capsule sau tinctura de valeriana (cate 30 de picaturi inainte de culcare), care ne asigura un somn profund. De asemenea, pentru a nu ne mai trezi in timpul noptii, este bine sa ne masam corpul in fiecare seara cu un ulei cu proprietati relaxante (lavanda, trandafir). Infuziile sau maceratele din plante pot fi folosite o perioada indelungata de timp, neavand contraindicatii. Dr. Cristina Pavel avertizeaza doar ca picaturile de valeriana pot provoca somnolenta daca sunt administrate in timpul zilei. Insomnia este cauzata de obicei de stres, emotii sau activitate intelectuala intensa. Potrivit statisticilor, femeile peste 40 de ani sunt mult mai afectate de probleme cu somnul decat barbatii, iar varstnicii – mai mult decat tinerii.


 

Dr Cristina Pavel – specialist in Medicina de familie, Apifitoterapie, Homeopatie, ofera consultatii pentru evaluarea si tratamentul natural al insomniei.

Detalii: http://www.9am.ro/stiri-revista-presei/2005-08-03/valeriana-iti-face-somnul-usor.html#ixzz3tnbf3X00

Insomnie
Informatia a fost utila?

2016-11-11T15:18:14+00:009 decembrie 2015|Afectiuni, Aparitii in media|

Faceți-vă o programare

Abonați-vă la noutăți