Olimpia CIOCEA

psihoterapeut cu formare in psihoterapie adleriana si competente in psihoterapie individuala, de cuplu si de familie

Olimpia CIOCEA 2016-11-12T10:09:06+00:00
Viata inseamna sa fii interesat de oameni, fiind parte a întregului, contribuind la bunastarea omenirii.
Alfred Adler

Ne nastem intr-o constelatie de familie in care au axistat relatii parentale ,de fratrie, unde am experimentat o anumita atmosfera de familie. Aici am integrat anumite valori si ne-am creat in functie de perceptia experientelor traite convingeri despre sine, ceilalti, lume, viata, convingeri etice si morale.

Actiunile si atitudinile noastre sunt determinate de un anumit scop nu de o cauza. Ne putem constientiza foarte bine scopurile sau doar uneori,sau aparent deloc. Ne urmam scopurile constiente dar actionam si in functie de scopurile neconstiente.

Fiecare poarta in sine o opine despre propria persoana si despre indatoririle vietii, o linie de viata si o lege de miscare de la un perceput minus la un peceput plus.

Suntem un sistem dinamic ,deschis si ne-am structurat in constelatia de familie (ereditatea si mediul sunt ,,pietrele de constructie’’ ale copilului creativ) functionam prin prisma convingerilor (cu ganduri, sentimente ,atitudini ,actiuni) ne urmam scopurile constiente si neconstiente ,putem functiona eficient si ne putem simti impliniti alaturi de ceilalti fiind implicati intr-un ansamblu(familie ,scoala,loc de munca,societate ,Univers).

Psihoterapia individuala(adleriana)este o psihologie a utilului in care fiecare individ isi cauta semnificatia pentru a implini scopuri fictive intr-o maniera creativa holista ,unica folosindu-si ereditatea si mediul pentru a dezvolta un stil de viata ce devine normal si folositor cand este in acord cu nevoile altora si arata sentiment de comuniune sociala.
Norman Silverman

Nu putem supravietui si evolua decat in relatii de egalitate si cooperare cu ceilalti ,tinand cont de bunul simt comun si dezvoltandu-ne sentimentul de comuniune sociala.

Fiecare om este unic ,avem plusuri si minusuri ,avem un loc al nostru in Univers ,avem un rost in viata dar e nevoie sa ne cunoastem calitatile si puterile,sa stim cum le putem folosi pentru a ne simti impliniti si multumiti.

Oricine are momente cand se simte inadecvat in anumite situatii .Ne simtim coplesiti de dificultatile vietii si incapabili sa le facem fata singuri. In aceste situatii ajutorul psihoterapeutului este util.

Scopul terapiei este de a calatori alaturi de client ;sa vedem cu ochii, sa ascultam cu urechile si sa simtim cu inima lui.Ajutam clientul sa-si cunoasca capacitatile ,abilitatile pentru a intampina satisfacator sarcinile vietii(relatia de cuplu, relatia de familie ,munca ,relatia cu prietenii).Clientul isi va cunoaste stilul vietii(unitatea personalitatii)si linia proprie de miscare pentru a-si gasi solutii la probleme si pentru a-si atinge scopurile reale.

Puteti apela la seviciile noastre daca va confruntati cu probleme ca :tristete ,neincredere in sine ,griji exagerate ,anxietate ,insomnii , adictii ,doliu, atacuri de panica ,stres ,tulburari de natura sexuala ,divort, timiditate ,tulburari de alimentatie ,fobii, dependenta de substante si orice alt motiv care va impiedica buna functionalitate.

In sprijinul parintilor venim cu un program care ii va ajuta la imbunatatirea relatiilor intrafamiliale,reusind ca prin folosirea unor anumite metode de crestere a copiilor cei mici sa se dezvolte armonios, fiind increzatori si responsabili.

Discutiile cu clientii sunt confidentiale si au la baza cooperare si respect reciproc .Sedintele de psihoterapie au loc o data pe saptamana cu o durata de 50 min (individual) ,1h 15 min (cuplu ) si 1h 30 min (familie).

FACEȚI-VĂ O PROGRAMARE

Ce spun pacienții dânsei

Am avut mereu dispute cu parintii mei, care nu ma intelegeau. De cele mai multe ori dadeam vina pe ei, nu realizam ca eu sunt cel care gresesc. Dupa sedintele de terapie am vazut altfel lucrurile si sunt acum trup si suflet alaturi de familia mea, discutam deschis si constructiv despre toate neintelegerile. Cred ca am inteles multe lucruri si ca atunci cand voi avea familia mea, voi sti cum sa creez o relatie frumoasa si de lunga durata.
Cosmin - 23 ani , Bucuresti
Am o boala cronica ce ma chinuie de mult timp. Am obosit si am dezechilibrat si relatia cu sotul si copiii mei, care spun ca am devenit o povara pentru ei. Dupa sedintele de psihoterapie cu dna Olimpia Ciocea, am dobandit curajul de a-mi accepta boala si de a gestiona altfel suferinta mea. Nu ma mai plang toata ziua, am cautat sa imi administrez cele mai bune tratamente, zambesc chiar si atunci cand ma doare ceva. Va multumesc dna Ciocea ,imi sunteti de mare ajutor!
Carmen - Oltenita
Am avut depresie si am fost consiliata de catre dna psh Ciocea Olimpia. Sedintele m-au ajutat foarte mult. Nu mai iau tratament, ma simt foarte bine acum, lucru pentru care va raman vesnic recunoscatoare!
Mihaela - Bucuresti

Psihoterapie si consiliere psihologica adleriana
• Psihoterapie individuala
• Psihoterapie de cuplu si consiliere –metode de imbunatatire a relatiei de cuplu
• Psihoterapia si consilierea familiei
• Consilierea copiilor si adolescentilor
• Parenting – principii de crestere a copiilor
• Dezvoltare personala
• Psihoterapie de grup

PSIHOTERAPIA DE CUPLU
Foarte multe cupluri se confrunta cu dificultati de relationare. Unele motive pot fi legate de necunoasterea modurilor de dezvoltare a unei relatii ,asteptari nerealiste ,lipsa respectului si a atitudinii pozitive. Un cuplu aduna la un loc doua persoane ,fiecare cu propria perceptie despre sine ,ceilalti ,viata si un mod de gandire unic iar imbinarea celor doua necesita intelegere ,rabdare si timp .Reusita unui cuplu se bazeaza pe egalitate ,cooperare ,respect si grija fata de celalalt.

PSIHOTERAPIA DE FAMILIE
Acest tip de terapie aduna la un loc intreaga familie deoarece suferinta unui membru al familiei influenteaza puternic si restul membrilor .In urma terapiei sau consilierii parintele poate afla raspunsul la intrebari legate de ceea ce are nevoie copilul si modul in care il poate oferi ,reusind sa inteleaga un anumit comportament al acestuia ,iar copilul de asemenea poate intelege mai bine anumite atitudini ale parintelui ,nelinistile si ingrijorarile acestuia .

CONSILIEREA COPIILOR SI ADOLESCENTILOR
Vine spre rezolvarea problemelor emotionale si de comportament .Un anumit comportament al copilului poate aparea in legatura cu perceptia gresita asupra gesturilor si atitudinii parintilor sau in urma divortului, problemelor scolare , conflicte , abuzuri, traume fizice sau psihice .Printre acestea putem mentiona roaderea unghiilor sau alte ticuri ,retragere , enurezis nocturn , rezultate scolare slabe , hiperactivitate ,agresiune sau dimpotriva timiditate . Consilierea poate viza si metode de crestere a copiilor .

PSIHOTERAPIA DE GRUP
Aduna la un loc persoane care se confrunta cu aceleasi situatii de viata : viitoare mamici sau viitori tatici , mame sau tati ,copii cu probleme de comportament ,adictii ,etc .

Tarifele dânsei

Ședința 1 oră

Lei12000

Faceți-vă o programare

Abonați-vă la noutăți