Dr Rares Simu  – Specialist in Imunologie clinica si Alergologie

 Centrul de Sanatate si Viata Armonia

” Specializarea mea de bază, Imunologia clinica, îmi permite să analizez într-un mod complex starea de sănătate a pacientilor și apoi să echilibrez cu mijloace și tratamente specifice sistemul imunitar, cel care reprezintă apărare a împotriva tuturor îmbolnăvirilor ”

Sistemul imunitar este extrem de complex, este o armată de apărare a organismului uman. Inclusiv pielea face parte din alcătuirea sistemului imunitar. Există acele bariere mecanice de la nivelul pielii și al mucoaselor, prezente în prima linie de apărare.

Sistemul imunitar are două roluri majore:

  • Producerea de anticorpi, proteine care atacă substanţele străine pentru a le elimina din corp, acesta fiind numit sistem imun umoral.
  • Producerea de celule sangvine speciale, printre care un rol major îl au limfocitele T, care pot ataca direct substanţele străine organismului, acesta fiind denumit sistem imun celular.

Alergologia este o specialitate medicala desprinsa din cadrul imunologiei clinice, care se ocupa de diagnosticarea si tratarea bolilor alergice.

S-a dovedit stiintific faptul ca medicina naturala ofera tratamente de succes pentru a avea un sistem  imunitar puternic.

Solicită o programare

Abonați-vă la noutăți